Synlig eller usynlig tannregulering

Tannregulering utføres med fast apparatur, hvor en reguleringsstreng festes til tennene ved hjelp av limte klosser/brackets på utsiden eller innsiden av tennene.

Vanlig tannregulering med metallklosser

Kjeveortopedisk behandling, ofte kalt tannregulering, brukes for å behandle bittavvik og tannstillingfeil. Behandlingen kan variere fra å flytte en enkelt tann inn i riktig posisjon i tannbuen, til mer omfattende behandling som innebærer å flytte flere tenner eller forskyve kjevens posisjon. Rundt 30% av et barnekull  har et kjeveortopedisk behandlingsbehov. Det er aldri for sent å starte en kjeveortopedisk behandling, tennene flytter på seg hele livet.

Tannregulering med metallklosser bruker vi vanligvis på barn og ungdom.

Tannregulering består av klosser og enstreng (bue) som settes på utsiden av tennene. Vi bruker selvligerende klosser som er mindre ubehagelige ved stramming og reduserer behandlingstid . Aktiv behandlingstid varierer mellom 18 og 24 måneder. Etter aktiv behandling med tannregulering, stabiliseres bittet og tennene med streng på baksiden av fortennene og med en stabiliseringsskinne.

Keramisk hvit tannregulering (mindre synlig)

De pasientene som syns at strengen er skjemmende kan velge blanke/hvite klosser. Tannregulering med hvite klosser er mindre synlig.

På vår klinikk, bruker vi Clarity advanced klosser. Klossene har en liten og behagelig design med avrundede hjørner og reduserer irritasjon og gnaging. Gjennomsiktig keramiske materiale blander seg med tennenes farge, det vil motstå flekker og misfargning og tillater hver pasient å smile trygt ved enhver anledning.

Usynlig Tannregulering

Invisalign retter opp tennene med en serie med nesten usynlige, uttakbare reguleringsskinner som er spesialtilpasset for dine tenner. Reguleringsskinnene kan tas av og byttes annenhver uke med et nytt sett skinner. Når du bytter reguleringsskinne hver fjortende dag, vil tennene dine bevege seg gradvis mot den endelig stillingen og ønsket posisjon.

I motsetning til fast festet regulering, kan du fjerne reguleringsskinnene og sette dem inn igjen når som helst. Du bør allikevel ha dem inne i munnen minst 20 timer pr dag. Du tar av skinnene når du spiser og setter dem på igjen etter at du er ferdig. Det er lettere å holde tennene rene ved behandling med Invisalign.

Incognito – apparatur på baksiden av tennene

Incognito tannregulering består av klosser og en streng som limes på innsiden av tennene slik at de er helt usynlige fra utsiden. Klossene er individuelt tilpasset til hver pasient og behandlingen egner seg godt for både voksne og ungdom.

I begynnelsen vil reguleringen på baksiden av tennene virke uvant, men i løpet av kort tid vil du venne deg til det. Synlige resultater kommer etter kort tid med behandling. Med Incognito kan man behandle de fleste tannstillingsfeil. Avhengig av behov, velger man mellom Incognito full versjon og Incognito Lite for enkel justering i fronten.

For mer informasjon ta kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon.